09 augusti 2005

Bli inte en nörd

Det här är All Souls College. Det sägs att det är dessa två torn som gett namn till uttrycket 'Ivory Towers' menat forskare som sitter i sina torn utan kontakt med det verkliga livet. I detta College finns inga studenter, utan endast forskare. De undervisar studenter från andra College inom Universitetet, men inga studenter får tillhöra All Souls College. Motsägelsefullt med tanke på namnet. Det är inte alla själar som får vara med.

Mitt emot All Souls College hittar vi Radcliffe Camera. Detta bibliotek tillhör Bodleian Library som har alla böcker som publiceras på engelska. Det finns flera byggnader som tillhör biblioteket men de flesta böcker lagras under jord. Jag tror det finns fyra våningar under jord med böcker. Man får beställa dem men endast läsa dem i biblioteket. Här brukar jag sitta och läsa. Den har atmosfär, en 'je ne sais quoi' om sig. Den är favorit hos många.

Så här såg det ut idag. Man skall nog inte fotografera inomhus, men jag tog ett litet diskret foto. Underligt perspektiv men så blir det när man inte har kontroll. Idag satt en äldre man och drack lite whisky mellan raderna. Det var inte helt enligt reglerna för man får inte ens dricka vatten där inne. Det var lite tragiskt att se honom. Bokkunskap betyder inte att man är vis, eller lycklig. Man kan bli en nörd på ett område och helt förlora perspektivet på vad man gör i livet.