29 november 2005

Hey Presto 2!

Ännu en brilliant analys av orsakerna av kravallerna i Paris. Hip Hopp texter. Yo, respect! När kommer franska ministrar våga se att deras sekulära humanism är opraktisk och farlig?

3 Comments:

Blogger Vonkis said...

Visst. Skyll på honom. Se inte till Varför han säger som han säger. Det kommer ju någonstans ifrån.Att det ska vara så svårt att säga att "vi har klantat till det för oss, vi tar på oss skulden för det här. Nu ska vi försöka göra allt bättre".

onsdag, november 30, 2005  
Anonymous bjorn said...

Oj oj, jag blir upprörd över dessa politiker. Jag blir det trots att jag vaccinerat mig mot pressen. Alltså mot att pressen lika mycket sträva efter att skapa upprördhet som att ge en rättvis bild av verkligheten - och just nu är ju de franska politikerna sitting ducks för journalister som vill skapa upprördhet. Ja, trots det blir jag upprörd, tänk om folk (i synnerhet de styrande) såg verkligheten som den var. dvs som en komplex härlig mångfald (som dras med en del buggar och andra småproblem som leder till mm.. ska vi kalla det oönskade konflikter) istället för att blint stirra runt för hitta nån att skuldbelägga. Ganska barnsligt tycker jag och håller i mig för att inte ladda med gamla fördomar mot äldre franska gubbpolitiker.

onsdag, november 30, 2005  
Anonymous meru said...

Veronika: Precis. Man vågar inte titta på orsakerna till missnöjet. Man säger endast 'varför åker du inte hem om du inte tycker om det?', men då tar man inte ansvar för kolonialtiden och ens egen politik.

Jag tycker det saknas analys inom politiken...

Björn: Känn dina fötter på marken och ta tre djupa andetag:) Jo, journalister tycker om att förenkla och skandalisera saker och ting. Det som bryter och sticker ut lyfts upp och ur sitt sammanhang. Ibland efter en intervju i radion så hör jag nyhetsuppläsaren dra fram poängen, men oftast så är den snedvriden. Men eftersom det sägs i bästa BBC engelska så låter det himla autorativt.

torsdag, december 01, 2005  

Skicka en kommentar

<< Home