16 november 2005

Hey Presto!

En smart minister i Paris har kommit på orsaken till kravallerna i Frankrike. Polygami! Smart. Enligt honom är polygami vanligt inom invandrarfamiljer och ungdomarna saknar en fadersfigur i sina liv. Dessa stackars barn blir därför våldsamma. Snyft. Tårdrypande... dålig logik. Jag undrar vilken planet han befinner sig på. Läs artikeln själv.

3 Comments:

Blogger batti said...

Jo...och invandrare odlar tomater i parketter... Svarta har rytmen i blodet...

Visst är det bra med vattentäta förklaringar?

onsdag, november 16, 2005  
Blogger Vonkis said...

Det är väl alltid lättare att skylla problem på andra än att se sin egen del i det hela. Jag menar inte att den där ministern är personligt ansvarig för det som har hänt i Frankrike men han borde kanske se mer till den förda politiken istället för att dra till med fördomar.

torsdag, november 17, 2005  
Blogger Meru said...

Jo, det är en mänsklig egenskap att hitta fel utanför en själv. När det gäller Frankrike så har de en stolt kultur bakom sig som de vill försvara, även om den inte fungerar i praktiken.

De fransmän/fransyskor jag har prata med, från min mor till andra (även om det inte är en hel massa) är i 'denial' (vad det nu heter på svenska) om orsakerna. En fråga som ibland kan penetrera stoltheten är 'så du menar att invandrarna är av lägre börd och natur än de vita i Frankrike? Är det därför de protesterar så vilt?'

De kan väl inte erkänna att de är rasister. Egentligen tror jag inte att de är rasister. De är sekulära humanister, som anser att individuell frihet endast kan uttryckas utanför allt som 'binder' individen, dvs kulturell och etnisk tillhörighet (förutom den med Baguette och Camembert) och religion. Allt detta är endast primitiva yttringar av en okunnig massa.

Diskrimineringen är då egentligen mellan upplysning och okunnighet. Det är som om de fastnat vid den franska revolutionen.

De har inget intresse vid att acceptera människors etnicitet, kultur och religion som någonting positivt för Frankrike, för allt detta befinner sig på en lägre plattform. 'De är de andra som skall komma upp till oss, inte tvärtom'. De är de som skall upplysas - för deras eget bästa såklart!

Personligen så tror jag att det är denna mentalitet som ligger till grund för deras ovilja att engagera sig med deras minoriteter. Det blir inte en lätt sak att ändra på, men vem vet, mirakler har hänt förr:)

torsdag, november 17, 2005  

Skicka en kommentar

<< Home