14 november 2005

Mina fönster

Jag har inte skrivit på ett tag men det blir nog någonting snart. Det har varit en del att göra och inte mkt som vart intressant. Jag kan ju berätta om mina fönster och hur de fick en tvätt i söndags, men jag tror inte det har ett direkt allmänt intresse. Men behöver det ha ett allmänt intresse för att jag skriver om det? Äh, jag skall inte gå in på det nu. Jag funderar dock på vad jag skall göra med mina fönster. De är av enkelsidigt glas, vilket är mkt vanligt i England. Sedan undrar de varför det är så många som dör när det blir en kall vinter.

Inte nog med att de är enkelsidiga, de är relativt ruttna, för det blir så mkt kondensation på dem vilket luckrar upp träet. De jag hyr av har inget större intresse att fixa upp dem. Kanske nästa år, sa de. Vad de flesta gör är att de lever kallt. De värmer endast upp rummen när de använder dem, eller när de inte sover. Det är däför det nästan är obligatoriskt att äga en värmeflaska. All värme flyter ju ändå ut, eller rättare sagt, kylan kommer ju ändå in. Detta är inte ett speciellt energisnålt och tillfredställande sätt att bo på.

Själv så har jag värmen på hela tiden. Jag har räknat ut att detta är mer energisnålt och sedan så kan jag njuta av värmen. Men för många engelsmän skall man faktiskt frysa inomhus på vintern. Det bara är så.

Jag funderar faktiskt att sätta upp plast på fönstrerna i år. Det lär ju bli en kall vinter. Det går, för jag har ett tunnt linne över dem så det kommer inte att synas alltför mkt. Frågan är om det blir en plastskiva eller endast en plastduk. Med lite tejp omkring lär det väl hålla bort den värsta kylan.

Sedan är det dörren. Den har också ruttnat så nu när solen är så låg skiner den in vid 9:tiden på morgonen. Jag har slutat att förvänta mig att det skall vara ordning och reda med standarden så jag tänkte hitta en egen liten lösning på problemet. Detta kommer nog att hålla iväg gråsuggorna med. Annars är lägenheten ganska bra för Oxford. Det är det som är så ironiskt med det hela. Det är en ovanligt ok lägenhet.