01 februari 2006

Utmanad

Veronica har utmanat mig (eller vill du bli kallad för Vonkis?) och det är väl klart att jag antar den. Jag svarar aldrig annars på kedjebrev, och än mindre skickar jag ut dem. Men det här var lite annorlunda...

Jag ska lista 5 av mina mest konstiga ovanor och egenheter och sedan utmana 5 andra bloggare. Först lät det klurigt, för har jag konstiga ovanor? Moi? Men nu kommer jag på en hel massa av bara farten. Men jag nämner bara fem av dem.

1. Jag sätter på mig strumporna stående, och börjar alltid med vänster fot och sedan höger fot. Om jag av någon anledning skulle börja med höger fot först, tappar jag balansen.

2. Jag måste läsa innan jag sover, annars somnar jag inte, och jag kan inte prata med någon när jag väl ligger ned. Så om det är någon som vill prata med mig när det är läggdags måste jag sitta upp och prata, men så fort jag lägger mig ned måste det vara knäpptyst. Men jag behöver som sagt var läsa först...

3. Jag har alltid haft långt hår. Jag klippte av det för några år sedan men det blev inte kortare än mellan käken och axeln. Nu är det långt igen. Baby hår räcknas inte för den delen.

4. Jag har precis beställt hem växter för trädgården och är hemskt entusiatisk över det, ja, nästan lyrisk. Växter och trädgården har en speciell dragningskraft på mig, speciellt nu när jag har uppsatser att skriva. Jag undrar nu om det är växterna eller distraheringstekniken som är grejen.

5. När jag lagar till special middagar kan jag inte göra något jag gjort innan. Det måste vara något nytt, spekulativt och estetiskt. Det driver vissa till vansinne, och andra till hängiven beundran, men det är inget jag kan göra åt.

Jag utmanar:

Mira
Chadie
Xiomara
Göran Koch-Swahne
Germund

Björn hade jag velat utmana, men du har ju ingen blogg vad jag vet och då fungerar det inte riktigt. Fast jag skulle gärna vilja läsa dina svar:)

6 Comments:

Anonymous BJörn said...

Uh - wow! Sannerligen en utmaning! Jag tycker nästan du fegade lite med strumporna - är det en så konstig ovana egentligen. Jag gör faktiskt lika dant! Men det där med dina insomningsvanor var ganska konstigt faktiskt. Den konstigaste vanan jag kan komma på och som jag brottats ganska mycket med de senaste tiden är att jag gör slut med alla tjejer jag träffar. Det verkar bara vara jag som inte får till det verkar det som. Heart breaker björn alltså. Oförklarligt! En skumt konstig vana!

På andra plats kommer nog att så fort jag går förbi en taxfreeshop så köper jag nån manlig doft för 2-300 spänn trots att jag vet att jag aldrig använder det. Det är konstigt. Vad jag gör med burkarna? Tja, aningen åker det i soperna efter några år (obrutet) eller så ger jag bort dem.

Trean - konstig vana: när jag har som mest att göra så städar jag frentiskt nåt helt onödigt, några pärmar jag aldrig tittar i t ex eller så ringer jag nån jag inte ringt på hundra år. Detta är en så konstig vana att jag inte har en spaning på nån förklaring. har du?

fyran - nu börjar det bli svårt faktiskt. Jo jag har för vana att sjunga ganska högt när jag kör bil. OM barnen är med har jag för vana att prata med kontrolltornet på mars: "Space ship delta-one, clear for take-off" och så där. När de var små älskade de det. Nu när äldsta är 17 tycker de inte att det är lika kul :-), men kan jag vänja mig av med det denna konstiga vana - nix.

fem - jag har en synnerligen konstig vana och det är att jag brukar diska på morgnarna efter frukost. Stopp där - det gäller endast min egen disk, så inbilla dig inte nåt, dessutom gillar jag när andra diskar. Det blir så trevligt slammer med handdisk. Puttrigt obetalbar hemtrevnad liksom och går väldigt fint ihop med pelargonerna. Diskmaskin? Över min döda kropp! Konstig vana - well jag gissar det eftersom alla som besöker mig, storögt stirrar på den plats där diskmaskiner vanligtvis brukar stå och ööhhar något om att "ska ru inte tjacka en diskmaskin asså". Som om de tror att en guttural släpande ton passar bättre i ett kök utan diskmaskin. Tycker mina konstiga diskvanor passar rätt bra ihop med din specialmiddagsvana förresten. Eller vad säger du om det?
Men du! Vad får man i detta kedjebrev? Tiotusen vykort lär man väl inte få? Eller... eller?
Björn

torsdag, februari 02, 2006  
Blogger Germund said...

Taget!

Det kommer att ta tid på grund av att min omgivning antagligen har betydligt fler än fem ovanor/egenheter att anmärka på hos mig.

Det gäller ju att tänka bort vad jag själv upplever som besynnerliga vanor.

torsdag, februari 02, 2006  
Anonymous Anonym said...

Tack för utmaningen om ovanor o sånt.
Men jag har redan haft samma utmaning tidigare och skrivit om det:
http://www.kulturbloggen.com/2006/01/mina_fem_ovanor.html
Kul att du tänkte på mig i alla fall.
mvh
RS fd Chadie
kulturbloggen.com

torsdag, februari 02, 2006  
Blogger Vonkis said...

Det funkagerar med både Veronica och Vonkis :-)

torsdag, februari 02, 2006  
Anonymous meru said...

Björn: Du kanske bara är lika konstig som jag (strumporna)? Om det inte passar kan jag komma med mer. Parfymer... hmmm. Jag gillar själv parfymer, fast jag håller mig till en, men det har väl med min ekonomi att göra. Du överraskar mig!

Trean delar jag med dig, men den expanderar även ut till när jag är trött. Efter att jag lagat till en middag och håller på att falla ihop i en lite hög, så kan man hitta mig putsa på de mest ovanliga ställen. Det måste ju bli rent just där just nu...

Fyran förstår jag helt. Ja, att du har den vanan. Passar in...

Menar du att jag skulle laga middagarna och du skulle diska? Jag vet inte om jag är redo att ge upp diskandet bara så där... Det kom lite plötsligt...

Vad man får? Du ska bara ha, och ha. Mig och mitt. Glaset är halfullt.

:)

Jag antar att man får lite mindre cancerceller och ett längre liv, och det är väl inte dåligt. Tack Björn!:)

torsdag, februari 02, 2006  
Blogger Mira said...

utmaningen är antagen...

lördag, februari 04, 2006  

Skicka en kommentar

<< Home