05 maj 2006

Skilnaden mellan 'power and strenght'

Här kan du lyssna på den sista av Daniel Barenboims 'Reith Lecture' som spelades in i Jerusalem. Han pratar om skillnaden mellan styrka och kraft, eller 'power and strenght' och är väl värd att lyssna på. De andra lektionerna kan du hitta på BBC Radio 4, Reith Lectures 2006.

3 Comments:

Blogger Meru said...

Styrka och MAKT menade jag nog...

måndag, maj 08, 2006  
Anonymous Rickard said...

Wow! Har precis lyssnat igenom hela föreläsningen, och det var riktigt intressant! Eftersom jag själv spelar klaviatur, och tycker om att improvisera, fick jag en hel del bra tips och nya funderingar kring det. Han var mycket bra på att påvisa den esoteriska principen "as above, so below", dvs hur en princip kan appliceras på så många olika nivåer, nästan fraktalt. Det finns mycket mer att säga om just det esoteriska perspektivet på innehållet i hans föreläsning, men detta känns inte som rätt forum just nu.

Men det var mycket intressant att hans distinktion mellan "substance" och "perception" illustrerades så precist under frågestunden, då de som ställde frågor uppenbarligen inte insåg att deras egen "perception" om honom inte hade så mycket med det egentliga "substance" som han levererade. Ironi? Tragik, snarare.

Tack för länken! Ska lyssna igenom resten också. Men nu kliar det i fingrarna, så pianot nästa...

onsdag, maj 10, 2006  
Blogger Mira said...

den var väldigt intressant. tack!

torsdag, maj 11, 2006  

Skicka en kommentar

<< Home