Govinda i Turin
Jag vet inte om det var så lyckat i det här sammanhanget, eller så var det mina högtalare som inte gav musiken sin rätt, men kul var det att se det. De hade ett klart indiskt tema, såklart.
Här kan du lyssna på hela sången.
Jag skrev häromdagen en liten artikel om sekularism/religion polariseringen till en bok om interreligiös dialog. De ville att jag skulle skiva något eftersom jag arbetar (när jag inte studerar) med religionsfrihetsfrågor. Jag antar att det är copyright på detta (så man kan inte använda materialet utan bokförlagets tillstånd) men jag vill se om det är någon som har nåt att säga om detta. Är jag ute och cyklar?
The real challenge to secularism
.
There may be many good reasons for a lack of will to accommodate other religions, but Pannenberg is pointing us to an extremely important factor. If our understanding of what is real and truly good does not include respect and tolerance towards other faiths it will be “quite unreasonable to expect modern culture to reconsider the exclusion of religion from the public square”. Pannenberg is not trying to lead us to a relativistic position, but rather to an authenticity of spirit.
The real challenge to secularism therefore is reasonable, cooperative and genuinely spiritual religion. When religions can find a genuine way of not only tolerating, but also understanding and respecting other faiths, then secularism will not be the only tenable position for society. In fact, it will not even be the most reasonable choice.
De började ljuda i snäckorna, som var ett sätt att signalera att striden skulle börja, men Bhishma ville även uppmuntra Duryodhana och säga att han var redo.
Det sägs att vediska krig kunde börja vid soluppgången, och efter man blåst i snäckorna, och att man slutade vid solnedgången. Man stred inte däremellan. De kunde t om gå över och prata med varandra. Krigarna hade en heders-sed som de följde och bröt man mot den så förlorade man sin ställning. Och kungen ledde striden – han gömde sig inte någon annastans, vilket gjorde att valet att gå till krig gjordes med en viss försiktighet. Man behöver inte tänka långt för att hitta kontraster.
Krishna kallas här för Madhava, lyckogudinnans gemål, vilket är en indikation att varhelst Krishna finns, finns lycka och seger. Detta var ett sätt för Sanjaya, som berättade vad som hände för Dritarashtra, att säga att segern kommer att tillhöra Krishna och Arjuna, inte hans söner.
15. Herren Krishna blåste i sin snäcka, vid namn Panchajanya; Arjuna blåste i sin, Devadatta; och Bhima, den otrolige ätaren, som kan utföra herkuliska uppdrag, blåste i sin fruktansvärda snäck, kallad Paundra.